Versenybeszámoló és köszönetnyilvánítás

Kedves Versenyzők és Látogatók!

Először is az egyesületünk nevében szeretném mindenkinek megköszönni, hogy eljött a versenyünkre, amelynek a Natura 2000-es besorolású Robinson Szigetek adott helyet. Az időjárás nagyon kedvező volt, a látogatók is ki tudták használni a helyszínt, a gyerekek pedig a táborban található játszóteret foglalhatták el.

A kezdés nehezebben indult a vártnál, egy megbetegedés miatt az iroda csak fokozatosan tudta felvennie a tempót, amely a 116 induló kiszolgálásához volt szükséges. A bírók megérkezése után megtörtént a pálya átvétele, amelyet a javaslataik alapján még biztonságosabbá tettünk. Egy gépészeti probléma miatt a főépület vízellátása nem volt működőképes, ezért a 350 méterre található tábor épületében lévő mellékhelyiség és a zuhanyzó lett használatba véve. A kerékpármosót is itt helyeztük el, szerencsére a jó időjárás miatt csak néhányan vették igénybe.

Miután a rajt-cél területen megszólalt a zene, és Fejes Miki kezébe került a mikrofon, minden felgyorsult. Zajlott a pályabejárás, elkészültek az indítósávok, és kezdtek gyülekezni a hobbi futam résztvevői a rajtvonalnál. A bírók mindent rendben találtak, a mentő is megérkezett a rajt előtt, így nem volt semmi akadálya a futamok indításának. Szerencsére a mentősöknek semmi dolga nem akadt a verseny ideje alatt. A nap végén az is kiderült a statisztikákból, hogy minden induló célba is érkezett. Az egymást követő futamok rendben elindultak, a pályán időközben megjelentek az optimális ívet jelző nyomvonalak.

A 4. rajtra átalakítottuk a pályát a fiatalabb korosztály részére. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, egy-két instrukció után fürgén ugrották át bringával a kézben a palánkot, ami bírói döntésre benne maradt a pályában. A rajt előtt Miki megkérdezte az indulókat, hogy „Mi leszel, ha nagy leszel?” Kivétel nélkül bicikliversenyző akart lenni mindenki, amit közösen is, a hangosítást túlszárnyalva erősítettek meg. Eközben megérkezett az ebéd, az ízletes palóc gulyás.

Az utolsó két futam versenyzőinek már 40, illetve 50 percet kellett a pályán tölteniük a szabályok szerint. A hölgyeknek így 5, az uraknak 9 kör jutott a 2,1 km hosszú távon. Az abszolút női mezőnyt Cseh Veronika nyerte 37:29-es idővel, a férfiaknál Buruczki Szilárd lett az első helyezett, ő 55:51 alatt teljesítette a versenyt. Az utolsó futam után előkészítettük az eredményhirdetést, melyet a bírói egyeztetések, és a versenyzőkkel történt interjúk után megtartottunk. Minden dobogós egyedi, kézműves kerámia érmet és oklevelet kapott, a fiatal indulók ezen kívül tárgynyereményben is részesültek.

Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítették a verseny létrejöttét:
– a Vitalitás SE tagjainak és a külsős segítőknek a rendezvény lebonyolításáért
– a Magyar Kerékpáros Szövetségnek, ezen belül Cser Gábornak, Wéber Györgynek és Tarapcsák Péternek a segítségért
– a bíróknak a munkájukért és a tanácsaikért
– a Robinson Szigetek dolgozóinak az együttműködésért.

Dósa Márton
versenyigazgató

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.